Nieuws

SBBU Update

Datum: 02-04-2019
Ook in deze uitgave van Bedrijvig Uden een SBBU-update.

SBBU nieuws

Datum: 02-04-2019
SBBU Nieuws in Bedrijvig Uden

17 april bijeenkomst 'Criminaliteit'!

Datum: 26-03-2019

Ligt u ook wakker van criminaliteit en de gevolgen voor uw bedrijf?
 

Hoe herken je georganiseerde criminaliteit en zorg je ervoor dat je geen slachtoffer wordt van ondermijning en cybercrime?

 

Op woensdag 17 april organiseren SBBU, UOV De Kring en Gemeente Uden een zeer interessante bijeenkomst voor ondernemers over ondermijnende criminaliteit en de gevaren van internetgebruik.

KVO-keurmerk verlengd!

Datum: 19-03-2019
Loopkant-Liessent, Vluchtoord, Hoogveld en Goorkens in Uden hebben het Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen Continu Samenwerken behaald. Dit Keurmerk is een waardering voor bedrijventerreinen waar al meerdere jaren worden samengewerkt om de veiligheid te verbeteren.

Informatieplicht energiebesparing

Datum: 19-03-2019
In het energieakkoord heeft de Overheid in de Wet Milieubeheer de energiebesparingsplicht per 1 juli 2019 voor ondernemers opgenomen.
Deze informatieplicht betekent dat bedrijven en instellingen die per jaar vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 gas verbruiken verplicht zijn energiebesparende maatregelen te nemen. Dat was altijd al zo maar er komt nu ook een informatieplicht.

Collectieve inkoop energie en collectieve afvalverwerking

Datum: 12-03-2019
De gas- en elektriciteitsprijzen van de huidige lopende contracten van de SBBU liggen ver onder de tarieven die landelijk nu gelden. Een reden te meer om gebruik te maken van het collectief van de SBBU. U kunt hiervoor onze parkmanager Henk Coopmans 06 24219721 benaderen.
Ook het collectief voor de afvalverwerking via van Kaathoven kan voor uw bedrijf bijzonder lucratief zijn. Van Kaathoven verzamelt bij een heel groot deel van de bedrijven het afval en kan daardoor bijzonder concurrerende tarieven hanteren. Het loont zeker de moeite om bij onze parkmanager Henk Coopmans naar de voordelen van dit collectief te informeren.

Brandweer nieuws

Datum: 30-10-2018
Lees de laatste nieuwsbrief van de brandweer met handige en praktische brandweer tips!

SBBU en Uden gaan voor duurzamere bedrijventerreinen

Datum: 02-10-2018
De gemeente Uden heeft de ambitie om koploper te zijn op het gebied van duurzaamheid. De BBU omarmt die visie en gaat er actief mee aan de slag. De SBBU nodigde afgelopen januari een twintigtal medewerkers van uiteenlopende bedrijven uit om samen ideeën te ontwikkelen. Dat resulteerde in drie projecten (aandachtsgebieden) waar de SBBU aan gaat werken. Parkmanager Henk Coopmans geeft tekst en uitleg.

Goed bezochte bijeenkomst over plaatsing van zonnepanelen op bedrijfsdaken

Datum: 20-09-2018
Op 19 september vond er een bijeenkomst plaats waarbij ondernemers van de Udense bedrijventerreinen werden bijgepraat over de mogelijkheden voor het plaatsen van zonnepanelen op bedrijfstaken. Zo’n 70 ondernemers waren getuige van presentaties van verschillende gastsprekers. 

P&O-ers brengen bezoek aan BACU

Datum: 12-06-2018
Op 12 juni is de bijeenkomst van de SBBU-HR-Rondetafel bij BACU in Uden gehouden. Tijdens deze bijeenkomst werden de HR-managers van de grote Udense bedrijven bijgepraat door Jos van Asten over hetgeen Agrifood Capital aan initiatieven heeft lopen op het gebied van Strategisch Personeelsmanagement voor de regio.

Informatiebijeenkomst Asfaltonderhoud Vluchtoord

Datum: 05-06-2018
De gemeente Uden gaat aan het industrieterrein Vluchtoord asfaltonderhoud uitvoeren. Dit betreft de volgende straten: Vluchtoord, Oostwijk, Westwijk, het noordelijke deel van de Vluchtoordweg (noordelijke deel) en een gedeelte van de Belgenlaan. We werkzaamheden staan gepland van 2 tot en met 6 juli a.s. 

Bijeenkomst 'Inzicht in ondermijnende criminaliteit & De gevaren van internetgebruik'

Datum: 22-05-2018
Op 19 juni a.s. organiseert de SBBU van 15.30 tot 17.30 uur (locatie volgt) een zeer interessante ‘op-weg-naar-huis-bijeenkomst’ met de thema's 'Ondermijnende criminaliteit' en 'De gevaren van internetgebruik en wat u eraan kunt doen'.

ISDN verdwijnt, wat zijn de consequenties voor u?

Datum: 08-02-2018

Op donderdag 8 maart a.s. organiseert de SBBU in samenwerking met de telefoonpartner Z!N telecom een informatiebijeenkomst over de ontwikkelingen rondom ISDN.
Maakt u gebruik van ISDN telefonie binnen uw bedrijf? Kom dan naar deze informatiebijeenkomst en laat u informeren over de overstap naar een ander telefonie netwerk. 

Kick-off verduurzaming

Datum: 30-01-2018
SBBU gaat samen met Gemeente voor verduurzaming van de Udense bedrijventerreinen

HR-Rondetafel weer bijeen

Datum: 12-12-2017
Vanochtend kwam de SBBU-HR-Rondetafel (bestaande uit 15 HR professionals van de grote Udense bedrijven) weer bijeen. Dit keer bij Sanders Fritom.

Attentie Buurpreventie. Doe mee!

Datum: 23-11-2017
Deelnemers van de SBBU kunnen zich aansluiten bij de WhatsApp-groep 'Attentie Buurtpreventie'. 

Finance-rondetafel

Datum: 16-11-2017
Een 15-tal financiële managers van de grote Udense bedrijven heeft deelgenomen aan een kick-off meeting van een initiatief van de SBBU, om te komen tot de oprichting van een "SBBU-Finance-rondetafel".

Duurzaamheid Udense bedrijventerreinen. Doet u mee?

Datum: 13-11-2017
Duurzaamheid Udense bedrijventerreinen.
DOET U MEE?
 
Ruim een jaar geleden heeft de gemeente Uden de ambitie uitgesproken om samen met de SBBU initiatieven te ontwikkelen op het gebied van Duurzaamheid.
Wij hebben positief gereageerd op dit voorstel, onder voorbehoud dat dit onderwerp voldoende draagvlak heeft onder onze deelnemers en wij tevens verwachten dat onze inspanningen gaan leiden tot concrete projecten die voorzien in een behoefte.
 

Camerabeveiliging

Datum: 09-05-2017
NIEUW Project 'Camerabeveiliging' voor nog veiligere bedrijenterreinen!

Snel-sneller-razendsnel!

Datum: 27-09-2016

Update voor glasvezelnetwerk op Udense bedrijventerreinen! 

 


Is razendsnel glasvezel nodig dan? Ja! Maarten van Helden, parkmanager van de SBBU legt uit waarom.7 juli informatiebijeenkomst project 'Slimme Meter'

Datum: 16-06-2016
Kom 7 juli ook en ontvang alle informatie over het plaatsingsproces van de slimme meters.

Kennisproject Marketing succesvol afgerond

Datum: 23-03-2016
Propedeuse marketing in 18 uur
  
Als (mkb-)ondernemer moet je van alle markten thuis zijn. Inkoop, financiën, p&o, marketing… het hoort er allemaal bij. Maar heb je overal evenveel kaas van gegeten? Waarschijnlijk niet. Wat basiskennis over deze zaken is dan ook meer dan welkom, zo vinden de leden van ondernemerscollectief SBBU, Stichting Beheer Bedrijventerreinen Uden. En dus zaten zij 6 avonden bij elkaar, onder leiding van twee OndernemersLift+ docenten van HAS Hogeschool en ROC De Leijgraaf, om hun marketingkennis - gratis! - bij te spijkeren.
 Keurmerk Veilig Ondernemen voor Udense bedrijventerreinen!

Datum: 02-03-2016
De Udense bedrijventerreinen hebben het Keurmerk Veilig Ondernemen behaald. 

Nieuw afvalcontract

Datum: 10-12-2015
SBBU en SVBV (Veghel) sluiten een nieuw afvalcontract met Van Kaathoven.


Wat betekent de paricipatiewet voor u?

Datum: 23-11-2015
 
Als werkgever krijgt u te maken met de Participatiewet. De SBBU en de Gemeente Uden zetten voor u op een rij wat dit voor u betekent.
 
Wat is de Participatiewet?
 
Heeft de Participatiewet gevolgen voor mij als werkgever?

lees meer....

Gemeente draagt bij aan camerabeveiliging

Datum: 10-09-2015
De gemeente Uden heeft €100.000,= beschikbaar gesteld om de bedrijventerreinen met camera's te beveiligen.

Nieuwsbrief SBBU juli 2015

Datum: 16-07-2015
In de nieuwsbrief van juli 2015 komen de onderwerpen Gasprijzen, Afval 'Abonnement op Maat', P&O-platform, Glasvezel en Marketing aan de orde.
Klik hier voor de SBBU-nieuwsbrief van juli 2015.


Onbeperkt bellen 15% goedkoper

Datum: 18-06-2015
Deelnemers van de SBBU kunnen via Z!N telecom fors besparen op de factuur voor vaste telefonie. De markt voor vaste telefonie blijft flink in beweging en daarom verdient de keuze voor de juiste telecompartners – juist in deze dynamische tijd - extra aandacht. 

Voorkom vastgoedcriminaliteit!

Datum: 25-05-2015

Beseft u dat dit alle pandeigenaren kan overkomen en dat u als eigenaar wettelijk verantwoordelijk bent voor de activiteiten die in uw pand plaatsvinden?


Criminelen kunnen leegstaande, maar ook reeds verhuurde panden huren en deze gebruiken voor criminele activiteiten. Ook in Uden is dit al meermalen het geval geweest.

Lees meer en download de flyer ....

Bijeenkomst: wat betekent de participatiewet voor u?

Datum: 12-05-2015
De Participatiewet: Overheidsbemoeienis versus maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Wat betekent deze wet voor u als werkgever?
 
De Participatiewet is per 1 januari 2015 in werking getreden. Bent u al op de hoogte van de voor- en nadelen van deze wet? Van wat de wet betekent voor uw onderneming? Wordt u verplicht om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen? Ontvangt u straks een boete wanneer u niet aan door de overheid ingestelde quota voldoet? Wat kan de gemeente voor u betekenen?

Kennisproject Marketing

Datum: 23-04-2015
Op donderdag 23 april was de aftrap van het Kennisproject Marketing met ca. 80 ondernemers bij Van der Valk Uden. Daarbij werd uitleg gegeven over het plan wat de SBBU samen met ROC De Leijgraaf en de HAS Den Bosch heeft ontwikkeld.

Marketing op een verrassende manier

Datum: 10-03-2015

De SBBU heeft een model ontwikkeld om marketing op een nieuwe en verrassende manier in de schijnwerpers te zetten.


Ook รบ wordt geconfronteerd met het nieuwe arbeidsrecht!

Datum: 01-02-2015

Daarom nodigen wij u graag uit voor een interessante bijeenkomst op 12 maart a.s. 

Data P&O platform 2015

Datum: 18-01-2015
Data bijeenkomsten P&O-platform 2015:

12 maart
9 juni
15 oktober

Tweede vrachtwagenparkeerplaats een feit!

Datum: 09-12-2014
Gezien het steeds groeiende aantal wachtende vrachtwagens in het openbaar gebied is er al geruime tijd overleg met de gemeente over een tweede vrachtwagenparkeerplaats voor de Udense bedrijventerreinen. Op 9 december jl. is door het college van de gemeente Uden besloten dat deze tweede vrachtwagenparkeerplaats gerealiseerd gaat worden! 

SBBU P&O-bijeenkomst 'Mensgericht Bernhoven'

Datum: 06-11-2014
Op 26 november a.s. staat er een bijeenkomst van het P&O-platform van de SBBU op de agenda.


 

Meet en Greet

Datum: 06-11-2014
Foederer steunt Talenten in de kunst- en cultuurwereld en zal net als vorig jaar genomineerde talenten een kans bieden voor het winnen van de ”Foederer Talent Award”. Genomineerden zullen hun kunstwerken exposeren tijdens GLOW 2014, wat gehouden wordt van 8 tot en met 15 november 2014. 

Topdebat in Uden over toekomst energiesector

Datum: 06-11-2014
Met als titel “onder hoogspanning” organiseert het Udense energieadviesbureau Cinergie Groep op 18 september een spectaculair energiedebat. Met kopstukken, zoals Gedeputeerde Johan van den Hout, Prof.dr.ir. Geert Verbong van de TU/E en Jeanine van der Vlist managing director van Essent, belooft het een groot spektakel te worden.  

Wederom forse besparing inkoop energie

Datum: 11-09-2014
Ruim 10% besparing met de nieuwe energiecontracten van SBBU.

Samen met de werkgroep 'Energie inkoop' en de externe adviseur Cinergie heeft de SBBU nieuwe energiecontracten afgesloten.  

Lees meer..

Nieuw energiecontract zeer voordelig!

Datum: 22-07-2014
De totale besparing bedraagt ruim € 795.000,= !

We gaan weer energie inkopen

Datum: 01-07-2014
Vandaag staat de voor de werkrgoep inkoop Energie de aanbesteding van gas en electra op de agenda!

Inlogomgeving voor deelnemers

Datum: 16-06-2014
Als deelnemer van de SBBU kunt u met een persoonlijk inlogcode op de website uw persoonlijk afgeschermde pagina met uw eigen gegevens inzien. U kunt bijvoorbeeld zien welke contracten u heeft afgesloten (inclusief alle bijbehorende documenten) wanneer ze aflopen et cetera. Maar ook waaraan u nog niet deelneemt, en waar dus nog voordeel te behalen valt. Zo willen we het u nog gemakkelijker maken!

Volg ons via Twitter

Datum: 01-06-2014
Uiteraard houden we onze deelnemers regelmatig op de hoogte via mail en nieuwsbrieven.
Maar, de SBBU is nu ook via Twitter te volgen!

Energiecollectief werknemers Udense Bedrijventerreinen

Datum: 12-05-2014
De SBBU koopt al langere tijd gezamenlijk energie in. Want wat we samen oppakken, bespaart u veel geld. Ook uw medewerkers profiteren daarvan mee. Dat kan via ONS energiecolletief.

Interessant aanbod voor de medewerkers van onze deelnemers

Datum: 30-04-2014
De SBBU behaalt al vele jaren substantiële voordelen voor haar deelnemers. Dit gebeurt o.a. ook door middel van het succesvolle project van de collectieve inkoop van energie. Nu wil de SBBU haar deelnemers ook in staat stellen haar medewerkers hiervan mee te laten profiteren.

Brandweer nieuws

Datum: 30-11--0001
Brandweer tips!

Bijeenkomst HR-Rondetafel

Datum: 30-11--0001
Vanochtend met de SBBU-HR-Rondetafel (bestaande uit 15 HR professionals van de grote Udense bedrijven) een bijeenkomst gehad bij Sanders Fritom.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven? Meldt u aan voor de nieuwsbrief.

  • Geïnteresseerd?

    Henk Coopmans Neem contact met mij op.  
    h.coopmans@sbbu.nl  
    06-24219721