Glasvezelnetwerk op bedrijventerreinen Uden overgedragen aan DELTA Netwerk

Datum: 20-04-2023
Glasvezelnetwerk op bedrijventerreinen Uden overgedragen aan DELTA Netwerk
Het glasvezelnetwerk op de Udense bedrijventerreinen heeft een nieuwe eigenaar: DELTA Netwerk. Stichting Beheer Bedrijventerreinen Uden (SBBU/GFU) heeft het netwerk overgedragen om meer ondernemers te laten profiteren van glasvezel. Afgelopen donderdag werden officieel de handtekeningen gezet om de overdracht te bevestigen.

Een van de eersten
SBBU/GFU pionierde 18 jaar geleden door als een van de eerste een collectief glasvezelnetwerk op een bedrijventerrein te beheren. Sindsdien is het netwerk door hen up to date gehouden. Nu SBBU/GFU merkt dat er steeds meer behoefte is aan een groter aanbod van abonnementen is besloten het netwerk te verkopen. SBBU voorzitter Evert Oostendorp ziet de overdracht als een mooie stap voorwaarts: “Goede connectiviteit is tegenwoordig van essentieel belang in de bedrijfsvoering. Door de samenwerking met DELTA Netwerk kunnen we innovatie stimuleren en de toekomst van bedrijven verbeteren.”

Mooie lokale samenwerking
DELTA Netwerk is geen onbekende in de regio. Onlangs heeft de organisatie een glasvezelnetwerk aangelegd bij verschillende dorpen in de gemeente Maashorst. Behalve in woonkernen en buitengebieden is DELTA Netwerk ook erg actief op bedrijventerreinen. Directeur Michiel Admiraal van DELTA Netwerk is enthousiast over de samenwerking: “SBBU/GFU is een echte voorloper geweest op het gebied van glasvezel. Voor ons is het een eer hun werk hier te mogen voortzetten. Dankzij onze aantrekkelijke propositie voor zowel kleine als grote bedrijven, kunnen nu veel meer Udense ondernemers de voordelen van glasvezelinternet ervaren.”

Over DELTA Netwerk
DELTA Netwerk legt door heel Nederland glasvezelnetwerken aan en is onderdeel van DELTA Fiber, een van de snelst groeiende glasvezelbedrijven van Nederland. Het netwerk van DELTA Fiber bereikt inmiddels ruim 1,3 miljoen huishoudens en bedrijven en groeit met 10.000 glasvezelaansluitingen per week. De ambitie van DELTA Fiber is om zoveel mogelijk huishoudens en bedrijven toegang te bieden tot een snelle internetverbinding en te groeien naar 2 miljoen aansluitingen in 2025. DELTA Fiber is eigendom van de investeringsmaat-schappijen EQT en Stonepeak. Onder de merken DELTA en Caiway levert het bedrijf internet met gigabitsnelheden, interactieve tv en vaste en mobiele telefonie aan zowel consumenten als bedrijven. Bij DELTA Fiber werken meer dan 1200 medewerkers.
 
« Terug naar Nieuwsoverzicht
Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven? Meldt u aan voor de nieuwsbrief.