Goed bezochte bijeenkomst over plaatsing van zonnepanelen op bedrijfsdaken

Datum: 20-09-2018
Zo drukte wethouder Franko van Lankvelt de aanwezigen nog eens op het hart dat we met z’n allen een verantwoordelijkheid hebben ten aanzien van het leefmilieu nu en in de toekomst. Vervolgens kwamen twee initiatieven aan de orde van “Eigen Kweek”, uit Langenboom en het project “VerduurSamen2030” van de gemeente Bergen. De rode draad in de presentaties van Ivonne van de Horst, Gonda Grutters en Mark Rijniers was dat het creeeren van betrokkenheid een essentieel element is om te komen tot gezamenlijke duurzaamheidsprojecten. Stichtingen en Gemeenten kunnen faciliteren in informatievoorziening en het bij elkaar brengen van vraag en aanbod.
Het hoofdprogramma van de bijeenkomst bestond uit een presentatie van Joan van de Heuvel (DLV Advies) die de aanwezigen wegwijs maakte in de techniek van zonnepanelen, eisen die gesteld worden aan dakconstructies, financieringsconstructies en subsidiemogelijkheden.
 
Parkmanager Henk Coopmans (SBBU) sloot de bijeenkomst af met de mededeling dat binnenkort de behoefte aan ondersteuning voor zonnepanelenprojecten bij de Udense ondernemers gepeild gaat worden.
 
Kortom een geslaagde ochtend waaruit opgemaakt kan worden dat de interesse bij de Udense ondernemers in zonnepanelen op bedrijfsdaken groot is.

Presentatie SBBU - Henk Coopmans
Presentatie gemeente Bergen VerduurSAMEN2030
Presentatie gemeente Uden Duurzaamheidsagenda
Presentatie Eigen Kweek Presentatie zonnepanelendak
Presentatie DLV - Zonnepanelen


« Terug naar Nieuwsoverzicht
Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven? Meldt u aan voor de nieuwsbrief.