Voortgang camera bewaking Udense Bedrijventerreinen

Datum: 15-05-2023
Er gebeurt weer veel in onze openbare ruimte!
De SBBU werkt continu aan het verbeteren dan wel het op peil houden van de kwaliteit van de industrieterreinen in Uden. En inmiddels slaat zij haar vleugels ook voorzichtig uit naar de andere industrieterreinen van de gemeente Maashorst. Om de criminaliteit beperkt te houden wordt momenteel een systeem van beveiligingscamera’s geïnstalleerd.

Beveiliging
Na lang wachten op de stroomvoorziening voor de camera’s en de bijbehorende apparatuur, is het dan toch eindelijk zover: op de industrieterreinen van Uden zijn de eerste beveiligingscamera’s gemonteerd en worden de beelden daarvan verwerkt. De camera’s zijn via unieke darkfibers (een soort glasvezel) met onze beveiligingsserver verbonden. De beelden gaan dus niet over het internet en kunnen daarom ook niet gehackt worden. Dit is de meeste veilige manier om beelden te verwerken en hiermee wordt ruimschoots aan de AVG wetgeving voldaan.
Uiteindelijk komt op elke toegangsweg van de bedrijventerreinen in Uden een camera te hangen. De aanwezigheid van cameratoezicht wordt tevens aangegeven op de SBBU-informatieborden. Ook worden de twee grote parkeerplaatsen voorzien van camera’s. Een oogje in het zeil houden op deze plaatsen is zeer gewenst. Deze camera’s “lezen” niet alleen allerlei bewegingen maar ook de kentekens van voertuigen, zodat gestolen en/of verdachte auto’s, motoren en scooters worden vastgelegd. Alle beelden kunnen door de politie worden ingezet voor opsporing van en nader onderzoek naar criminele of andere ongewenste gedragingen op onze industrieterreinen.
Samen met de collectieve surveillance (door HSG) en onze collectieve meldkamer(MPL) zijn onze bedrijventerreinen weer veiliger geworden!
Over collectieve surveillance gesproken, elke dag van 21.00 tot 06.00 uur rijdt er een beveiliger rond op de bedrijventerreinen. Hij houdt van alles in de gaten, spreekt mensen aan die met verdachte zaken bezig zijn, waarschuwt zo nodig de politie of brandweer en lost jaarlijks gemiddeld 1000 vals-alarmen op. En dat alles terwijl u van uw nachtrust geniet.

Draagt u ook al bij aan dit collectief? Hoe meer deelnemers, hoe hoger het serviceniveau! Bedenk eens hoeveel gedoe het u geeft als de criminaliteit uw be


« Terug naar Nieuwsoverzicht
Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven? Meldt u aan voor de nieuwsbrief.