SBBU en gemeente Maashorst bieden 100 bedrijven gratis energiescan aan

Datum: 13-02-2022
SBBU en gemeente Maashorst bieden 100 bedrijven gratis energiescan aan

Om bedrijven te helpen bij het verduurzamen van hun bedrijf bieden SBBU en de nieuwe gemeente Maashorst 100 bedrijven een gratis energiescan aan. In de komende weken ontvangen alle bedrijven die gevestigd zijn op één van de bedrijventerreinen van gemeente Maashorst een mail van de SBBU. Hierin worden zij geïnformeerd over de inhoud en de doelstelling van een energiescan en hoe zich hiervoor aan te melden.

De energiescan:
Een energiescan geeft u als bedrijfseigenaar een duidelijk beeld van de mogelijkheden tot verduurzaming en wat de kosten en terugverdientijd hiervoor zijn. Hiertoe bezoekt een adviseur uw bedrijf om de huidige situatie in kaart te brengen. Nadat hij de rapportage, inclusief advies voor verbeteringen heeft opgesteld komt hij deze ter plaatse met u bespreken. U maakt vervolgens zelf de keuze wat u wel en wat niet wil gaan aanpakken. Gedurende een jaar kunt u gratis gebruik maken van de expertise van de adviseur. Zo kan hij voor u offertes opvragen en vergelijken, informatie verlenen over wetgeving en subsidiemogelijkheden etc. etc.

Is verduurzaming vrijblijvend?
Verduurzaming van uw bedrijf wordt steeds minder vrijblijvend. In de afgelopen jaren worden er in toenemende mate wetten ingevoerd die bedrijven verplichten tot het reduceren van hun energieverbruik. Wetten als “informatieplicht”, “verplichte energielabel C voor kantoorpanden” en “eisen voor Bijna Energie-neutrale Gebouwen (woning- en utiliteitsbouw)” zijn voorbeelden waarmee bedrijfseigenaren worden geconfronteerd.

Is de scan vrijblijvend?
Ja en nee. Nee, omdat de uitkomst van de energie-scan u geen verplichting oplegt om de geconstateerde verbeterpunten ook daadwerkelijk uit te voeren. De uitkomsten van de energiescan zijn vertrouwelijk en worden door ons niet naar overheidsinstanties gestuurd. Omdat echter de gemiddelde kostprijs van de scan zo’n € 1000,= kost vragen wij de bedrijven die deelnemen wel om een intentie uit te spreken dat zij serieuze ambitie hebben om de scan te gebruiken om hun bedrijf verder te verduurzamen.  

Aanmelden kan via:
info@sbbu.nl
Bellen:
Henk Coopmans:           06-24219721
William van Stiphout:     06-80168825
« Terug naar Nieuwsoverzicht
Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven? Meldt u aan voor de nieuwsbrief.