Kennisproject Marketing succesvol afgerond

Datum: 23-03-2016
Van positionering tot prijsstrategie
Aan de hand van thema’s kwamen de belangrijkste marketingzaken aan bod. Hoe geef ik online communicatie vorm? Hoe speel ik in op consumentengedrag? Een gemêleerde groep van 17 kleine en grotere ondernemers in verschillende branches wisselde kennis en ervaringen uit en leerde op die manier van elkaar. “Samen delen maakt je sterker”, vertelt René van Hout van Crito B.V. “Met sommige tips heb ik meteen iets gedaan. Ik heb de inhoud en opmaak van mijn offerte bijvoorbeeld al aangepast. En het werkt!” Op 22 maart jl. namen alle ondernemers hun marketingcertificaat in ontvangst uit handen van wethouder Matthie van Merwerode.
 
Samenwerking onderwijs en ondernemerschap
Docenten Freek de Koning van De Leijgraaf en Marc Maas van de HAS zijn tevreden over de behaalde resultaten. “Het was best een uitdaging goed aan te sluiten bij ieders niveau en achtergrond, maar gelukkig bleef de opkomst groot. We hebben de belangrijkste zaken aangestipt en konden hier en daar zelfs de diepte in”, aldus Marc. Ook partner en mede-financier OndernemersLift+ is blij dat de bijeenkomsten zo succesvol verlopen zijn. “Er is veel ruimte geweest voor eigen inbreng van de ondernemers. De link tussen theorie en praktijk was continu aanwezig en dat is de kracht van concepten als deze”, vindt directeur Huub Dormans. OndernemersLift+ houdt zich o.a. bezig met het brengen van kennis van onderwijsinstellingen naar ondernemers en het vergroten van ondernemendheid in de regio Noordoost-Brabant.
 
What’s next?
SBBU telt momenteel 253 leden en binnen de SBBU is al tien jaar een platformgroep P&O actief. De groep houdt een paar keer per jaar een intervisiebijeenkomst, waarin onderwerpen worden behandeld die door de leden zelf zijn aangedragen. Omdat de deelnemers aan deze marketingtraining wel oren hebben naar een vervolg, komt er vanaf nu een platformgroep Marketing bij. “In de toekomst willen we ook thema’s als finance en duurzaamheid oppakken”, vertelt parkmanager Henk Coopmans. “Er kan nog volop gedeeld en geïnspireerd worden!”
 




« Terug naar Nieuwsoverzicht
Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven? Meldt u aan voor de nieuwsbrief.